BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIDA GEOMETRIK TASAVVURLARNI SHAKLLANTIRISHDA NOSTANDART MASALALARNING DIDAKTIK AHAMIYATI - No‘monjonova Nuriya Nizomiddin qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  boshlang‘ich  sinf  o‘quvchilarida  geometrik tasavvurlarni  shakllantirish  jarayonida  nostandart  masalalardan  foydalanishning didaktik  ahamiyati  ilmiy-nazariy  va  amaliy  jihatdan  tahlil  etilgan.  Tadqiqotda geometrik tushunchalarni o‘zlashtirishda o‘quvchilarning mantiqiy fikrlashi, fazoviy tasavvuri  va  ijodiy  faoliyatini  rivojlantirishda  nostandart  masalalarning  o‘rni aniqlangan. Tajriba-sinov ishlari natijalari asosida nostandart masalalar orqali ta’lim samaradorligini oshirish mumkinligi isbotlangan.