AXBOROTLARNI HIMOYALASH METODOLOGIYASI - Hayitov Suhrob Abdurahmanovich, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  axborotlarni  himoyalash  metodologiyasining  nazariy  va amaliy jihatlari yoritilgan. Axborot xavfsizligini ta’minlash jarayonida qo‘llaniladigan zamonaviy yondashuvlar, xavf-xatarlarni aniqlash va baholash usullari hamda himoya choralarini  loyihalash  tamoyillari  tahlil  qilingan.  Tadqiqotda  axborot  resurslarining maxfiyligi, yaxlitligi va mavjudligini saqlashga qaratilgan metodologik asoslar tizimli ravishda  ko‘rib  chiqilgan.  Shuningdek,  tashkiliy,  texnik  va  dasturiy  himoya usullarining o‘zaro uyg‘unligi axborot xavfsizligini ta’minlashda muhim omil ekanligi asoslab berilgan. Maqola natijalari axborot tizimlarini loyihalash, ekspluatatsiya qilish va xavfsizlik siyosatini ishlab chiqishda amaliy ahamiyat kasb etadi.