MUSBAT HADLI UCH KARRALI SONLI QATORNING YAQINLASHISHI VA UNING ISSIQLIK TARQATISH TENGLAMASI UCHUN QO‘YILGAN ARALASH MASALAGA TADBIQI - Mahbuba Vaisova Raxmatovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Sonli qatorlar va ularning konvergentsiyasi matematik tahlilning muhim  nuqtalaridan  biri  boʻlib,  matematikada,  ayniqsa,  fizikada  duch  kelinadigan koʻplab  muammolarning  yechimida  asosiy  vositalardan  hisoblanadi.  Musbat  hadli qatorlarning  xususiyatlarini  chuqur  oʻrganish  va  ular  asosida  tuzilgan  sonli qatorlarning  konvergentsiyasini  aniqlash  koʻplab  amaliy  masalalarning  yechimini aniqlashda muhim ahamiyat kasb etadi.