ENDOGEN AFFEKTIV BUZILISHLARDA SUITSIDAL TENDENSIYALARI BOR BEMORLARNI ERTA TASHXISLASH USULLARI - Jo‘rayev Shohruh Jumanazarovich, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  endogen  affektiv  buzilishlar  (depressiya  va bipolyar  buzilish)  bilan  kasallangan  bemorlar  orasida  suitsidal  tendensiyalarni  erta aniqlash  usullari  o‘rganildi.  Tadqiqot  18  bemor  ishtirokida  o‘tkazilgan  bo‘lib, psixodiagnostik testlar, klinik kuzatuvlar va psixometrik indikatorlar orqali suitsidal xatarni  baholash  metodlari  tahlil  qilindi.  Natijalar  endogen  affektiv  buzilishlarda suitsidal tendensiyalarni  erta tashxislashda  individual  psixodiagnostik  yondashuvlar muhimligini ko‘rsatadi.