YASHIRIN IQTISODIYOT ULUSHINI KAMAYTIRISHDA SOLIQQA TORTISH METODOLOGIYASINI TAKOMILLASHTIRISHNING USTUVOR YO‘NALISHLARI. - Aripova Gulmira Imindjonovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur  tezisda  yashirin  iqtisodiyot  ulushini  kamaytirishda  soliqqa  tortish metodologiyasini  takomillashtirishning  ustuvor  yo‘nalishlari  tahlil  qilinadi. Tadqiqotda  soliqqa  tortish  tizimining  samaradorligini  oshirish,  soliq  bazasini kengaytirish,  riskga  asoslangan  monitoringni  joriy  etish  va  rag‘batlantiruvchi mexanizmlarni  qo‘llash  orqali  yashirin  iqtisodiy  faoliyatni  qisqartirish  masalalari yoritilgan.  Shu  bilan  birga,  normativ-huquqiy  baza,  hududiy  nazorat  va  elektron tizimlar orqali soliq madaniyatini rivojlantirishning ahamiyati ko‘rib chiqilgan.