IBN SINO MEROSIDA KOMIL INSON G‘OYASI VA YOSHLAR AXLOQIY- ESTETIK MADANIYATINI RIVOJLANTIRISH MUAMMOLARI - Xalilova Shaxlo Abdurashitovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada Sharq uyg‘onish davrining buyuk namoyandasi Abu  Ali  ibn  Sinoning  falsafiy  qarashlarida  asosiy  o‘rin  tutuvchi  komil  inson konsepsiyasi ilmiy tahlil etiladi. Tadqiqotda ushbu konsepsiyaning yoshlar axloqiy-estetik  madaniyatini  shakllantirishdagi nazariy  va  amaliy  ahamiyati  ochib  berilgan. Shuningdek, zamonaviy globallashuv sharoitida yoshlar tarbiyasida yuzaga kelayotgan muammolar Ibn Sino ta’limoti asosida baholanib, ularni bartaraf etish yo‘llari asoslab beriladi.