MUZEYLARNING TURIZM SOHASIDAGI ROLI VA BOSHQARUV TIZIMI ORQALI VILOYATLARDA MADANIYAT MARKAZLARINI RIVOJLANTIRISH STRATEGIYALARI - Sultanova Sevara Akmal qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  muzeylarning  turizm  sohasidagi  roli  va ularning boshqaruv tizimi orqali viloyatlardagi madaniyat markazlarini rivojlantirish strategiyalari  ilmiy-nazariy  jihatdan  tahlil  qilinadi.  Maqolada  muzeylar  nafaqat tarixiy  va  madaniy  merosni  saqlash  vositasi  sifatida,  balki  hududiy  iqtisodiyot  va turizmni  rivojlantirishdagi  samarali  instrument  sifatida  ham  ko‘rib  chiqiladi. Shuningdek, maqolada muzeylarni boshqarishning zamonaviy tizimlari, turizm bilan integratsiyasi,  hududiy  madaniy  markazlarni  shakllantirish  va  rivojlantirishdagi strategik yondashuvlar tahlil qilinadi