ODAMDA KO’Z KASALLIGI: KO’Z YOSHI YO’LLARI KASALLIKLARI,O’TKIR KON’YUNKTIVIT,KERATIT,SKLERA KASALLIGI,TOMIR PARDA KASALLIKLARI,TO’R PARDA KASALLIKLARI. - Akramov Dilmuhammad Dilmurod og’li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur  maqola  ko‘z  kasalliklarining  dolzarb  muammolariga  bag‘ishlangan bo‘lib,  unda  ko‘rish  a’zosining  anatomik  tuzilishi  va  funksional  xususiyatlari  bilan bog‘liq  holda  rivojlanadigan  asosiy  patologiyalar  yoritilgan.  Ko‘z  yoshi  yo‘llari kasalliklari,  o‘tkir  kon’yunktivit,  keratit,  sklera,  tomirli  parda  va  to‘r  parda kasalliklarining etiologiyasi, patogenezi hamda klinik kechishi izchil bayon etilgan. Har bir kasallik turining diagnostik ahamiyatga ega belgilari va zamonaviy tekshiruv usullari ko‘rsatib o‘tilgan. Maqolada ko‘z kasalliklarining asoratlari, ularning ko‘rish qobiliyatiga  yetkazadigan  zarari  hamda  profilaktikaning  ahamiyati  alohida ta’kidlanadi. Ushbu ilmiy ish tibbiyot talabalari, hamshiralik yo‘nalishi o‘quvchilari va amaliyotdagi tibbiyot xodimlari uchun foydali manba bo‘lib xizmat qiladi.