MAXSUS PEDAGOGIK YONDASHUVLAR ASOSIDA OʻZLASHTRISH QIYIN BOLGAN FANLARNI OʻRGATISH - Avezov Olmos Ravshanovich,; Matyokubova Onaxon Davronbekovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada maxsus pedagogik yondashuvlar asosida o‘zlashtirishi qiyin bo‘lgan fanlarni o‘qitish masalalari yoritiladi. Tadqiqotda o‘quvchilarning individual psixologik  va  kognitiv  xususiyatlarini  hisobga  olgan  holda  ta’lim  jarayonini moslashtirish,  differensial  va  inkluziv  ta’lim  tamoyillaridan  foydalanish  masalalari tahlil qilinadi. Shuningdek, maxsus ta’lim ehtiyojlariga ega bo‘lgan bolalarda fanlarni samarali  o‘zlashtirishni  ta’minlovchi  innovatsion  pedagogik  texnologiyalar  va metodlar  ko‘rib  chiqiladi.  Maqola  natijalari  maxsus  pedagogika,  defektologiya  va umumta’lim  muassasalarida  faoliyat  yurituvchi  mutaxassislar  uchun  amaliy ahamiyatga ega.