DARSDA MULOQATNI FAOLLASHTIRUVCHI INTERFAOL STRATEGIYALAR TIZIMI - Avezov Olmos Ravshanovich,; Alimova Nurxon Eshqobil qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Zamonaviy  ta’lim  jarayonida  talabalar  bilan  samarali  muloqotni  tashkil  etish muhim ahamiyat kasb etadi. Darsda muloqatni faollashtiruvchi interfaol strategiyalar talabalarning  darsga  qiziqishini  oshiradi,  ularning  fikrlash  va  ijodiy  ko‘nikmalarini rivojlantiradi  hamda  o‘quv  jarayonini  yanada  samarali  qiladi.  Ushbu  maqolada interfaol dars metodlari, o‘qituvchi va talaba o‘rtasidagi faol muloqotni rag‘batlantirish usullari,  interfaol  strategiyalarning  amaliyotda  qo‘llanilishi  va  ularning  ta’lim samaradorligiga  ta’siri  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  darsda  interfaol  strategiyalarni muvaffaqiyatli qo‘llash uchun zarur bo‘lgan pedagogik yondashuvlar va texnologik vositalar ham ko‘rib chiqiladi.