KIMYO FANI OʻQITISH METODIKASI VA TAʼLIM TEXNOLOGIYASI - Rahmonova Bahriniso Rahimovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Kimyo  –  tabiatni  bilish,  insoniyat  taraqqiyotini  tezlashtirish  va hayot  sifatini  yaxshilashda  katta  ahamiyatga  ega  boʻlgan  fanlardan  biridir.  Har  bir o‘quvchi kimyo asoslarini o‘rganish orqali nafaqat kimyoviy moddalarning xossasi va reaksiyalari  haqida  tushunchaga  ega  bo‘ladi,  balki  tafakkurini  rivojlantirish, muammoli vaziyatlardan to‘g‘ri, mustaqil yechim topishga, tabiiy fanlar sohasida ilmiy dunyoqarashga ega bo‘lishga intiladi. Shu sababli, kimyo fanini samarali o‘qitishda zamonaviy  metodika  va  ta’lim  texnologiyalarini  joriy  etish  nihoyatda  dolzarb masaladir.