MILLIY MADANIY MEROS RIVOJLANISHIDA INNOVATSION YONDASHUV: QORAQALPOQ NAQSHLARINING ZAMONAVIY DIZAYN RIVOJIDAGI AHAMIYATI - Nagimova Baxitgul Otesin Qizi., (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya       Ushbu  maqolada  milliy  madaniy  meros  rivojlanishida  innovatsion  yondashuv masalalari qoraqalpoq naqshlarining zamonaviy dizayn rivojidagi ahamiyati misolida yoritiladi.  Tadqiqotda  qoraqalpoq  naqshlarining  kelib  chiqishi,  badiiy  va  ramziy xususiyatlari tahlil qilinib, ularni zamonaviy dizayn sohalarida qo‘llash imkoniyatlari ko‘rib  chiqiladi.  Shuningdek,  milliy  naqshlarni  innovatsion  yondashuv  asosida rivojlantirish  orqali  ularni  saqlash  va  zamonaviy  badiiy  talqinlarda  namoyon  etish masalalariga alohida e’tibor qaratiladi.