INTERFAOL METODLAR ORQALI O‘QUVCHILARNING MUSTAQIL O‘RGANISH KO‘NIKMALARINI TAKOMILLASHTIRISH - Kubayeva Maxbuba Raxmatullaeyvna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Interfaol  metodlar  orqali  o‘quvchilarning  mustaqil  o‘rganish  ko‘nikmalarini takomillashtirish  zamonaviy  ta’lim  tizimining  ustuvor  yo‘nalishlaridan  biri hisoblanadi. Globallashuv, raqamli texnologiyalar va axborot oqimining keskin ortishi sharoitida  ta’lim  jarayoni  faqat  tayyor  bilimlarni  berishga  emas,  balki  o‘quvchini mustaqil  fikrlashga,  izlanishga,  tahlil  qilishga  va  o‘z  bilimini  mustaqil  ravishda boyitishga yo‘naltirilishi zarur. Shu nuqtai nazardan interfaol metodlar o‘quvchilarning ta’lim  jarayonidagi  faolligini  oshiradi,  ularni  bilim  olishning  faol  subyektiga aylantiradi  hamda  mustaqil  o‘rganish  kompetensiyalarini  shakllantirishga  xizmat qiladi.