O‘ZBEKISTON ISLOM SIVILIZATSIYASI MEROSINING ZAMONAVIY DAVLAT SIYOSATIDAGI O‘RNI VA XALQARO MODELI - Xotamxonov Muhammadjon Murodjon o‘g‘li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  O‘zbekiston  Respublikasida  islom sivilizatsiyasi merosining zamonaviy davlat siyosatidagi o‘rni va xalqaro miqyosda taqdim  etilayotgan  modeli  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda  “Yangi  O‘zbekiston” strategiyasi,  “Uchinchi  Renessans”  konsepsiyasi  doirasida  milliy-ma’naviy  merosni saqlash va targ‘ib qilish, Islom sivilizatsiyasi markazi loyihasi, sekulyar davlat modeli bilan  mo‘tadil  islom  an’analarining  uyg‘unligi  masalalari  ilmiy-nazariy  va  amaliy jihatdan yoritiladi. Shuningdek, mintaqaviy va global kontekstda “o‘zbek modeli”ning bag‘rikenglik,  ma’rifat  va  tinchlik  g‘oyalarini  ilgari  surishdagi  o‘rni  qiyosiy  tahlil asosida baholanadi.