ABDULLA ORIPOV SHE’RIYATIDA METAFORIK OBRAZLILIKNING LEKSIK-SEMANTIK XUSUSIYATI TAHLILI - Omonova Oydinoy Nizom qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Abdulla Oripovning inson hayotini, uning orzu-umidlarini yuksak badiiy  saviyada  ifodalagan,  umuminsoniy  mohiyatga  ega  bо‘lgan  xalqona  poetik tafakkur  belgilari  yaqqol  kо‘rinib  turgan  asarlarini  maxsus  tadqiq  etish  bugungi adabiyotshunoslik ilmining dolzarb masalalaridan biridir. Shoir о‘z she‘rlarida badiiy mazmunga mos shakl tanlaydi. Badiiy ijoddagi xalqona ruh insoniyatning bir necha ming yillik hamrohi bо‘lgan xalq og‘zaki ijodi motivlari, xalq badiiy tafakkuridagi yetakchi tamoyillar bilan uyg‘unlikda idrok etiladi.