TEXNIKUM TALABALARIGA MAXSUS MAQSADLARGA YO‘NALTIRILGAN INGLIZ TILINI (ESP) O‘QITISHNING AHAMIYATI - Ikromho'jayeva Durdona Xolmirza qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada texnikum talabalari uchun ingliz tilini o‘qitishda ESP (English for Specific Purposes) yondashuvining o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqot  davomida  bo‘lajak  mutaxassislarning  kasbiy  terminologiyasini shakllantirish, dars jarayonida innovatsion metodlardan foydalanish va talabalarning kommunikativ kompetensiyasini oshirish masalalari ilmiy asoslab berilgan. Natijada texnik yo‘nalishdagi ta’lim muassasalari uchun ingliz tili darslarini takomillashtirish bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqilgan.