BYUDJET TASHKILOTLARIDA ICHKI AUDIT O‘TKAZISH TARTIBI - Bobotoyev Imomali Ortiqaliyevich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Byudjet  tashkilotlarida  ichki  audit  o‘tkazish  davlat  moliyaviy nazoratining  muhim  yo‘nalishlaridan  biri  hisoblanadi.  Ichki  audit  tizimi  byudjet tashkilotining  moliya-xo‘jalik  faoliyatini,  resurslardan  samarali,  maqsadli  va qonun doirasida  foydalanilishini  hamda  tashkilotning  ichki  boshqaruv  va  nazorat mexanizmlarining samaradorligini tekshirish va tahlil qilishning muhim vositasidir. Mazkur  faoliyatning  asosiy  maqsadi  —  tashkilot  faoliyatini  yaxshilash,  moliyaviy intizomni  mustahkamlash,  xatarlarni  aniqlash  hamda  ularni  boshqarishda  yordam ko‘rsatishdir.  Ichki  audit  jarayonining  zamonaviy  talablarga  mos  ravishda  tashkil etilishi har bir byudjet tashkilotininig yillik moliyaviy hisobotlari to‘g‘ri va haqqoniy ekanligiga  ishonch  hosil  qilish,  shuningdek,  turli  salbiy  holatlarning  oldini  olishga qaratilgan.