O‘ZBEK TILINING TIBBIYOT SOHASIDAGI FUNKSIONAL O‘RNI VA ILMIY-AMALIY AHAMIYATI - Gazieva Oydinoy Djamolidinovna,; Azimova Lolaxon Poshsha Alim qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada o‘zbek tilining tibbiyot sohasidagi funksional o‘rni, ilmiy-amaliy ahamiyati hamda sog‘liqni saqlash tizimidagi kommunikativ vazifalari tahlil qilinadi. Tibbiy xizmat ko‘rsatish jarayonida davlat tilidan foydalanishning huquqiy, lingvistik va psixologik jihatlari ochib beriladi. O‘zbek tilida tibbiy terminologiyani shakllantirish,  bemor–shifokor  muloqotida  tilning  roli,  tibbiy  ta’lim  va  ilmiy faoliyatdagi ahamiyati ilmiy asosda yoritiladi.