QIYIN MATEMATIK MAVZULARNI BOSQICHMA-BOSQICH TUSHUNTIRISH TEXNOLOGIYASI - Kdirbaeva Jadira Esentaevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA  Mazkur  ilmiy  maqolada  texnikumlarda  matematika  fanini o‘qitish  jarayonida  o‘quvchilar  uchun  murakkab  bo‘lgan  mavzularni  bosqichma-bosqich  tushuntirish  texnologiyasining  mazmuni,  didaktik  asoslari  va  pedagogik samaradorligi yoritilgan. Tadqiqotda qiyin matematik tushunchalarni soddalashtirish, vizual  vositalar  yordamida  tushuntirish,  namunaviy  va  mustaqil  masalalar  orqali mustahkamlash  usullari  tahlil  qilingan.  Mazkur  texnologiya  o‘quvchilarning matematik  savodxonligini  oshirish,  mantiqiy  fikrlash  va  mustaqil  ishlash ko‘nikmalarini rivojlantirishga xizmat qilishi ilmiy jihatdan asoslab berilgan.