TABIATNI ASRASHDA HAR BIR INSONNING OʻRNI - Xalilova Durdona Erkin qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.Mazkur maqolada tabiat inson hayotining ajralmas qismi ekanligi, tabiatni asrash uchun har bir inson masʼulligi hamda atrof muhitni muhofaza qilishda aholining faol ishtiroki yoritilgan.Maqolada tabiatga eʼtiborli boʻlish, yashil muhitni saqlash,suv  va  havoning  tozaligini  asrab  qolish  nafaqat  davlat  yoki  tashkilotning vazifasi  ,balki  har  bir  fuqaroning  burchi  ekanligini  taʼkidlanadi.Inson  va  tabiat oʻrtasidagi  uygʻunlikni  saqlash  orqali  kelajak  avlodlarga  musaffo  osmon  va  goʻzal yurtni meros qilib qoldirish gʻoyasi ilgari suriladi.Unda insonning kundalik hayotida oddiy, ammo muhim ekologik odatlari: chiqindilarni toʻgʻri tashlash , daraxt ekish, suvni tejash kabi amallar orqali tabiatga boʻlgan hurmatini namoyon etishi haqida soʻz yuritiladi.