MAKTAB OʻQUVCHILARNI HAYOTGA TAYYORLASHNING PSIXOLOGIK ASOSLARI - Radjabova Sevaraxon Tursunbayevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Ushbu  maqolada  zamonaviy  ta’lim  tizimida  o‘quvchilarni  faqat akademik bilimlar bilan cheklanib qolmay, balki ularni mustaqil hayotga psixologik jihatdan  tayyorlash  masalalari  yoritilgan.  Maqolada  shaxsning  ijtimoiy  moslashuvi, emotsional  intellektning  shakllanishi,  kasbiy  o‘z-o‘zini  belgilash  va  hayotiy qiyinchiliklarga  nisbatan  psixologik  immunitetni  rivojlantirishning  asosiy  omillari tahlil qilingan. Shuningdek, o‘smirlik davridagi psixologik inqirozlarni bartaraf etish va  o‘quvchilarda  "soft  skills"  (yumshoq  ko‘nikmalar)ni  shakllantirish  bo‘yicha tavsiyalar berilgan.