ABDULLA AVLONİY ASARLARİ ASOSİDA TARBİYA DARSLARİNİ LOYİHALASH TEXNOLOGİYASİ - Egamqulova Dilsevar Ebodulla qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Anatatsiya:  Ushbu  maqolaning  maqsadi  Abdulla  Avloniy  asarlari  asosida tarbiya darslarini samarali loyihalash texnologiyasini aniqlash va ishlab chiqishdan iborat. Maqolada  Avloniy asarlarining pedagogik salohiyati tahlil qilinib, ularning tarbiya jarayoniga tatbiq etilish usullari o'rganiladi. Ushbu bobda tadqiqotning asosiy maqsadlari  belgilab  beriladi  va  kelgusida  fan  metodologiyasi  doirasida  Avloniy asarlari  asosida  dars  rejalarini  yaratish  yo'llari  ko'rib  chiqiladi.  Bu  esa,  tarbiya jarayonini yanada samarali qilish, o'quvchilarda axloqiy va ma'naviy qadriyatlarni shakllantirishga xizmat qiladi.