INKLYUZIV TAʼLIM: QALB TOʻSIQLARNI BILMAYDI. - Mirzaabdullayeva Mashxura Akmaljon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  inklyuziv  taʼlimning  mazmun-mohiyati,  uning jamiyat  va  taʼlim  tizimidagi  ahamiyati  hamda  alohida  taʼlim  ehtiyojlariga  ega bolalarning ijtimoiylashuvi jarayonidagi o‘rni yoritiladi. Inklyuziv yondashuv orqali barcha o‘quvchilar uchun teng imkoniyatlar yaratish, ularning shaxsiy rivojlanishini qo‘llab-quvvatlash va jamiyatga moslashuvini taʼminlash masalalari tahlil qilinadi.