AGRESSIV XULQ-ATVORGA EGA O‘QUVCHILAR BILAN PSIXOKORREKSION ISHLARNI TASHKIL ETISHNING NAZARIY VA AMALIY ASOSLARI - Ilxomova Dilfuza Raxmatovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA:Ushbu  maqolada  maktab  yoshidagi  o‘quvchilar  o‘rtasida kuzatiladigan  agressiv  xulq-atvorning  kelib  chiqish  sabablari,  turlari  va  ularning psixofiziologik xususiyatlari yoritilgan. Maqolaning asosiy qismi agressiv o‘quvchilar bilan olib boriladigan psixokorreksion ishlarning samarali metodlari, jumladan, art-terapiya,  kognitiv-xulqiy  terapiya  va  trening  mashg‘ulotlarining  tahliliga bag‘ishlangan.  Shuningdek,  maktab  psixologi,  o‘qituvchilar  va  ota-onalar hamkorligining agressiyani kamaytirishdagi roli ko‘rsatib o‘tilgan.