YANGI O‘ZBEKISTON TARAQQIYOT STRATEGIYASIDA INSON QADRI VA MIGRANTLAR HUQUQIY MADANIYATINING FALSAFIY ASOSLARI - No‘monov Qodirjon Boxodirjon o‘g‘li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya  :Mazkur  maqolada  Yangi  O‘zbekiston  taraqqiyot  strategiyasi doirasida inson qadri tushunchasining falsafiy asoslari hamda migratsiya jarayonlari sharoitida  migrantlar  huquqiy  madaniyatini  shakllantirish  masalalari  tahlil  etilgan. Tadqiqotda migratsiya jarayonlarining ijtimoiy-falsafiy mohiyati, migrantlar huquqiy madaniyatining  mazmuni  va  ahamiyati  ochib  berilgan.  Shuningdek,  migrantlar huquqiy madaniyatini yuksaltirishda davlat va jamiyatning o‘zaro hamkorligi, huquqiy ong va ma’naviy qadriyatlarning roli asoslab berilgan. Maqola insonparvarlik, adolat va qonun ustuvorligi tamoyillariga asoslangan taraqqiyot modelida migrantlar huquqiy madaniyatini rivojlantirishning dolzarbligini yoritishga qaratilgan.