EMOTSIONAL INTELEKT VA UNING SHAXS RIVOJIDAGI O'RNI - Ne’matjonova Ruxshona Rustam qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada emotsional intellekt tushunchasi, uning tarkibiy komponentlari hamda shaxs rivojlanishidagi o‘rni ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Emotsional  intellektning  shaxsning  ijtimoiy  moslashuvi,  kommunikativ kompetensiyasi, kasbiy muvaffaqiyati va psixologik barqarorligiga ta’siri yoritilgan. Shuningdek,  talabalik  davrida  emotsional  intellektni  rivojlantirishning  psixologik mexanizmlari  va  usullari  ko‘rib  chiqilgan.  Tadqiqot  natijalari  emotsional  intellekt shaxs kamolotining muhim omillaridan biri ekanligini ko‘rsatadi.