BOLALARDA YURAK NUQSONLARI - Jalilov Asliddin Xolmatovich,; Zarina G‘aybullayeva,; Raxmatova Marxabo, (TADQIQOTLAR, 2026)
BKP Annotatsiya: Bolalarda yurak nuqsonlari bugungi kunda ko‘plab pediatriya va kardiologiya  sohasining  eng  dolzarb  muammolaridan  biri  hisoblanadi.  Yurak nuqsonlari—bu  yurak  tuzilishining  yoki  yurak  qon  tomir  tizimining  tug‘ma  yoki orttirilgan  anomaliyalaridir.  Yurak  nuqsonlari  orqasida  yurakning  normal  faoliyati buziladi,  qon  aylanishi  yetarli  bo‘lmaydi  va  organizmda  bir  qator  fiziologik, biokimyoviy  hamda  morfologik  o‘zgarishlar  yuzaga  keladi.  Ushbu  nuqsonlar  erta aniqlanmasa  yoki  davolanmasa,  bolalarning  jismoniy  va  psixologik  rivojlanishida jiddiy muammolarga olib kelishi mumkin.