OʻQUVCHILARDA TEMPERAMENT XUSUSIYATLARINI SHAKLLANISHI HAMDA PSIXOLOGIK ASOSLARI - Turdiyeva Munisa Doniyor qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  o‘quvchilarda  temperament  xususiyatlarining shakllanish  jarayoni,  uning  psixologik  asoslari  hamda  ta’lim-tarbiya  jarayonidagi ahamiyati yoritiladi. Temperamentning biologik va ijtimoiy omillar bilan bog‘liqligi, o‘quvchi shaxsining rivojlanishida tutgan o‘rni hamda pedagog va psixologlar uchun amaliy  jihatlari  tahlil  etiladi.  Shuningdek,  temperament  turining  o‘quv  faoliyati, muloqot,  hissiy  barqarorlik  va  ijtimoiy  moslashuvga  ta’siri  ilmiy-psixologik  nuqtai nazardan asoslab beriladi.