BO‘LAJAK INGLIZ TILI O‘QITUVCHILARINI ASLIY BADIY MATNLARNI O‘QITISH JARAYONINI TAKOMILLASHTIRISH MODELI - Mirzayeva Zilola Maxammadjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada bo‘lajak ingliz tili o‘qituvchilarini asliy badiiy matnlarni o‘qitish jarayonini takomillashtirish modeli ishlab chiqiladi va ilmiy jihatdan asoslanadi.  Tadqiqotda  modelning  tarkibiy  qismlari,  bosqichlari  hamda  metodik mexanizmlari  aniqlanib,  ularning  o‘qish  kompetensiyasini  rivojlantirishdagi samaradorligi  tajriba-sinov  ishlari  orqali  tahlil  qilinadi.  Natijalar  ishlab  chiqilgan model  bo‘lajak  o‘qituvchilarning  til  kompetensiyasi,  tanqidiy  fikrlashi  va  kasbiy tayyorgarligini oshirishda muhim omil ekanini ko‘rsatadi.