O‘ZBEKISTON VA BMT O‘RTASIDAGI O‘ZARO MUNOSABATLAR - Artikova Shohida Ilyasovna; G‘ayratov Mirabbos Nodirbek o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  O‘zbekiston  Respublikasi  va  Birlashgan Millatlar Tashkiloti (BMT) o‘rtasidagi o‘zaro hamkorlik munosabatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda O‘zbekistonning BMTga a’zo bo‘lish jarayoni, tashkilot doirasida ilgari surilgan  tashabbuslar  hamda  siyosiy,  iqtisodiy,  ijtimoiy  va  gumanitar  sohalardagi hamkorlik  yo‘nalishlari  yoritilgan.  Shuningdek,  Barqaror  rivojlanish  maqsadlarini amalga oshirish, tinchlik va xavfsizlikni ta’minlash, inson huquqlarini himoya qilish hamda  mintaqaviy  barqarorlikni  mustahkamlash  borasidagi  qo‘shma  loyihalar  va ularning  ahamiyati  tahlil  qilinadi.  Maqolada  O‘zbekiston  va  BMT  hamkorligining istiqbollari ham muhokama etiladi.