QURILISH MATERIALLARI SANOATIDA ISHLAB CHIQARISH SAMARADORLIGINI OSHIRISH OMILLARI VA RIVOJLANTIRISH YO‘NALISHLARI - Ibragimov Salohiddin Ochilovich, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada qurilish materiallari sanoatida ishlab chiqarish samaradorligini  oshirishning  nazariy  va  amaliy  jihatlari  kompleks  tarzda  tahlil qilingan.  Tarmoqning  hozirgi  rivojlanish  holati  statistik  ma’lumotlar  asosida baholangan,  ishlab  chiqarish  jarayonlarida  mavjud  muammolar  aniqlangan. Resurslardan  samarali  foydalanish,  innovatsion  texnologiyalarni  joriy  etish, avtomatlashtirish va raqamlashtirish asosida samaradorlikni oshirish mexanizmlari ishlab  chiqilgan.  Tadqiqot  natijasida  qurilish  materiallari  sanoatining raqobatbardoshligini oshirishga qaratilgan ilmiy-amaliy tavsiyalar taklif etilgan.