XOR SAN’ATI — QALBLARNI BIRLASHTIRUVCHI MA’NAVIY KUCH - Xoliqjon Meliboyev, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  xor  san’atining  tarixiy  shakllanish  jarayoni,  uning  jamiyat ma’naviy  hayotidagi  o‘rni  hamda  tarbiyaviy  ahamiyati  tahlil  qilinadi.  Xor ijrochiligining  jamoaviylik,  intizom  va  estetik  didni  shakllantirishdagi  roli  ochib beriladi.  Shuningdek,  yosh  avlodni  ma’naviy-axloqiy  ruhda  tarbiyalashda  xor san’atining imkoniyatlari yoritiladi. Zamonaviy ta’lim tizimida xor mashg‘ulotlarining ahamiyati va rivojlanish istiqbollari haqida xulosalar beriladi.