HARFLAR TASNIFI: NAZARIY VA AMALIY YONDASHUVLAR - Xojimurodova Mohidil, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Mazkur  maqolada  harflar  tasnifi  masalasi  lingvistik,  fonetik  va grafemik nuqtayi nazardan tahlil qilinadi. Harflarning tovush tizimidagi o‘rni, unli va undosh harflar tasnifi, artikulyatsion hamda akustik xususiyatlari asosida guruhlanishi ilmiy  jihatdan  yoritiladi.  Shuningdek,  o‘zbek  tilidagi  harflar  tizimi  va  ularning funksional xususiyatlari misollar asosida ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot davomida tavsifiy, qiyosiy  va  tahliliy  metodlardan  foydalanildi.  Natijalar  harflar  tasnifining  ta’lim jarayonida  samarali  qo‘llanilishi,  savod  o‘rgatish  va  fonetik  ko‘nikmalarni shakllantirishda muhim ahamiyat kasb etishini ko‘rsatadi. Xul