O'ZBEK OPERALARIDAGI XOR NOMERLARINING ILMIY-FALSAFIY TAHLILI - Zaylobiddinova Mohigul Anvarjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA O‘zbek operalaridagi xor nomerlarining ma’naviy, falsafiy va estetik ahamiyati yetarlicha  tadqiq  etilmagan.  Tadqiqot  tarixiy,  musiqashunoslik  va  falsafiy  tahlil usullari asosida olib borilgan. Xor nomerlar dramatik voqeani chuqurlashtiradi, jamiyat va  insoniy  qadriyatlarni  musiqiy  shaklda  ifodalaydi.  Shu  bilan  birga,  ularning strukturasi va melodik yechimlari operaning falsafiy mazmunini kuchaytiradi. O‘zbek operalaridagi xor nomerlari nafaqat musiqiy, balki madaniy va falsafiy jihatdan ham o‘ziga xos ahamiyatga ega.