SARTAROSHLIK MASHG‘ULOTLARIDA SANITARIYA-GIGIYENA QOIDALARIGA RIOYA ETISHNING AHAMIYATI - Abduhakimova Umida Tuyg‘un qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA  Mazkur  ilmiy  maqolada  sartaroshlik  mashg‘ulotlarida sanitariya-gigiyena  qoidalariga  rioya  etishning  pedagogik,  kasbiy  va sog‘lomlashtiruvchi  ahamiyati  yoritilgan.  Tadqiqot  davomida  sartaroshlik  amaliy mashg‘ulotlarini tashkil etishda shaxsiy gigiyena, ish joyi tozaligi, asbob-uskunalarni dezinfeksiya  va  sterilizatsiya  qilish,  mehnat  xavfsizligi  talablariga  rioya  etish masalalari  ilmiy  jihatdan  tahlil  qilindi.  Shuningdek,  sanitariya-gigiyena  qoidalarini o‘qitishda  zamonaviy  pedagogik  yondashuvlardan  foydalanishning  samaradorligi asoslab  berildi.  Maqola  sartaroshlik  yo‘nalishida  tahsil  olayotgan  talabalar  kasbiy kompetensiyalarini  rivojlantirish,  xizmat  sifati  va  ta’lim  samaradorligini  oshirishga qaratilgan.