KAPITAL JALB ETISHNING USULLARI VA MANBALARI - Xudoyberdiyeva Mashxura, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Kapital jalb etishning usullari va manbalari har bir korxona, firma hamda  korporativ  tashkilot  uchun  iqtisodiy  faoliyatni  boshlash,  ishlab  chiqarish jarayonlarini kengaytirish va barqaror rivojlanib borishda muhim ahamiyat kasb etadi. Zamonaviy  biznes  muhitida  kapital  yetishmovchiligi  yoki  moliyaviy  resurslarning chegaralanganligi sharoitida korxonaning uzoq muddatli va qisqa muddatli strategik maqsadlariga  erishish  uchun  jalb  etilayotgan  kapitalning  turi,  miqdori  va  manbasi to‘g‘ri tanlanishi hayotiy ahamiyat kasb etadi. Kapital jalb etish orqali kompaniyalar nafaqat ishlab chiqarish quvvatlarini kengaytiradilar, balki zamonaviy texnologiyalarni joriy etish, yangi loyihalarni boshlash, eng so‘nggi innovatsion tendensiyalarga mos harakat qilish imkoniyatiga ega bo‘ladilar. Shu sababli, biznes subyektlarida kapital jalb  etish  usullari  va  manbalari  haqida  chuqur  bilimga  ega  bo‘lish,  iqtisodiy rivojlanishning fundamental asoslarini to‘g‘ri tushunib, amaliyotda samarali qo‘llash juda muhimdir.