KORPORATIV MOLIYANING AMALIYOTDAGI OʻRNI - Ergashova Muhayyo, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Korporativ moliyaning amaliyotdagi o‘rni zamonaviy iqtisodiyot sharoitida har bir korxona, kompaniya va tashkilot uchun alohida muhim ahamiyat kasb  etadi.  Korporativ  moliya  atamasi  zamonaviy  aksiyadorlik  jamiyati,  yirik konsernlar,  xususiy  va  davlat  korxonalari  hamda  boshqa  iqtisodiy  subyektlarning moliyaviy  faoliyatini,  kapitalning  shakllanishi  va  taqsimlanishi,  korporativ boshqaruvdagi  moliyaviy  qarorlar,  investitsion  va  divident  siyosati,  risklarni boshqarish  va  korxonani  samarali  boshqarish  mexanizmlarini  ifodalaydi.  Bozor iqtisodiyoti  rivojlanib  borayotgan  sharoitda  har  bir  korxona  va  kompaniya  uchun raqobatbardoshlik,  barqaror  o‘sish  va  zamonaviy  iqtisodiy  yondashuvlarni  joriy etishda korporativ moliya asoslari hamda undan samarali foydalanish tajribasi yetakchi o‘rinni egallaydi.