UGLEVODLAR, YOG‘LAR VA AMINOKISLOTALAR ALMASHINUVI O‘ZARO BOG‘LIQLIGI - Ibrohimov Omonullaxon,; Xoliyorov Ilyos,; Yuldasheva Feruza, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Organizmda modda almashinuvi murakkab va uzviy bog‘langan biokimyoviy jarayonlardan iborat. Uglevodlar, yog‘lar va aminokislotalar nafaqat energiya manbai, balki  hujayralar  tuzilishi  va  funktsional  faoliyati  uchun  zarur  substratlardir.  Ushbu maqolada uch asosiy oziq moddaning almashinuvi va ularning o‘zaro integratsiyasi batafsil tahlil qilinadi.