XX–XXI ASRLARDA XOR MADANIYATIDAGI INNOVATSION JARAYONLAR - Zumradxon Aliyeva, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya            Ushbu  maqolada  XX–XXI  asrlarda  xor  san’atida  kechayotgan  innovatsion jarayonlar  ilmiy-nazariy  jihatdan  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda  xor  san’atining  tarixiy rivojlanish bosqichlari, an’anaviy va zamonaviy yo‘nalishlarning o‘zaro munosabati, shuningdek, innovatsiya tushunchasining mazmuni ochib beriladi. Xor ijrochiligi va bastakorlik  amaliyotida  yuzaga  kelgan  yangilanishlar  vokal-ijro  vositalarining kengayishi,  tembr-faktura  imkoniyatlarining  boyishi  hamda  sahnaviy  va  dramatik unsurlarning  integratsiyasi  orqali  yoritiladi.  Maqolada  innovatsiyalarni  tasniflash, ularning xor madaniyatiga ta’siri va zamonaviy xor san’atining badiiy xususiyatlari umumlashtirilgan holda ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari xor san’atining zamonaviy rivojlanish tendensiyalarini anglashga xizmat qiladi.