OLIY TA’LIMDA MUTAXASSISLIK FANLARI METODIKASINI INNOVATSION O‘QITISHDA EKOLOGIK VA BARQAROR RIVOJLANISH TAMOYILLARINI QO‘LLASH (BARQAROR TA’LIM VA INNOVATSIYALARNI BIRLASHTIRISH) - Ahmadova Nigora Komiljonovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada oliy ta’lim muassasalarida mutaxassislik fanlarini innovatsion yondashuvlar  asosida  o‘qitishda  ekologik  va  barqaror  rivojlanish  tamoyillarini integratsiya qilish masalalari yoritiladi. Shuningdek, barqaror ta’lim konsepsiyasining nazariy asoslari, amaliy  mexanizmlari hamda innovatsion pedagogik texnologiyalar bilan  uyg‘unlashuvi  tahlil  qilinadi.  Oliy  ta’lim  jarayonida  ekologik  tafakkurni shakllantirish, talabalarning mas’uliyatli fuqarolik pozitsiyasini rivojlantirish va kasbiy kompetensiyalarni barqarorlik tamoyillari asosida takomillashtirish yo‘llari ko‘rsatib beriladi.