QURILISH VA UY-JOY KOMMUNAL XO‘JALIGI VAZIRLIGIDA DAVLAT BUDJETI MABLAG‘LARINING SAMARALI BOSHQARILISHI: ICHKI AUDIT VA NAZORATNING O‘RNI - Odiljon Hayitov, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Maqolada  ichki  audit  va  moliyaviy  nazoratning  ahamiyati, shuningdek,  bu  tartib-taomillarning  Qurilish  va  uy-joy  kommunal  xo‘jaligi vazirligidagi o‘rni va roli tahlil qilinadi. Har ikkala mexanizmning tashkilotlar ichida samarali ishlashni ta’minlashdagi roli, jumladan, moliyaviy resurslarni to‘g‘ri sarflash, hisobotlar  ishlab  chiqish  va  moliyaviy  tranzaksiyalarning  aniqligi  va  shaffofligini ta’minlash kabi jihatlar xususida bayon qilinadi.