MAKTAB OʻQUVCHILARIDA OʻGʻIRLIKNI SHAKLLANISHIGA SABAB BOʻLUVCHI PSIXOLOGIK OMILLAR VA ULARNING YECHIMLARI - Xamidova Mohira Ulug’bek qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur  maqolada  maktab  o‘quvchilarida  o‘g‘irlik  xulq-atvorining shakllanishiga ta’sir etuvchi asosiy psixologik omillar tahlil qilingan. O‘quvchilarning oilaviy  muhiti,  emotsional holati,  ijtimoiy  ta’sirlar, tengdoshlar  bosimi hamda o‘z-o‘zini  baholash  darajasi  o‘g‘irlik  xulqining  paydo  bo‘lishida  muhim  omil  ekani yoritilgan. Shuningdek, ushbu muammoning oldini olish, profilaktika va korreksion ishlarni  tashkil  etishning  samarali  psixologik  usullari  ham  bayon  etilgan.  Maqola maktab  psixologlari,  pedagoglar  hamda  ota-onalar  uchun  amaliy  tavsiyalarni  o‘z ichiga oladi.