SUN’IY INTELLEKT ASOSIDAGI IQTISODIY TIZIMLARNING MAKROIQTISODIY BARQARORLIKKA TA’SIRI VA ULARNI TARTIBGA SOLISH MEXANIZMLARI - Mannapova Maftuna G‘olib qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Maqolada  sun’iy  intellekt  asosidagi  iqtisodiy  tizimlarning  makroiqtisodiy barqarorlikka  ta’siri  va  ularni  tartibga  solish  mexanizmlari  tahlil  qilinadi.  Sun’iy intellekt  iqtisodiy  jarayonlarni  avtomatlashtirish,  resurslarni  samarali  taqsimlash  va bozor  barqarorligini  oshirish  imkonini  beradi.  Shu  bilan  birga,  u  iqtisodiy  tizimda yangi xavf va muammolarni yuzaga keltiradi. Tadqiqotda tartibga solish mexanizmlari, siyosiy  va  institutsional  choralar  orqali  sun’iy  intellektning  iqtisodiyotga  ta’sirini boshqarish usullari ko‘rib chiqilgan.