RINOPLASTIKA TIBBIY XIZMAT KO‘RSATISH SHARTNOMASINING O‘ZIGA XOSLIKLARI - Abdullayev Jamshid Djamilovich, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  rinoplastika  tibbiy  xizmat  ko‘rsatish shartnomasining huquqiy tabiati, uning obyekti va subyektlari, shuningdek, mazmuni hamda  boshqa  shartnomalardan  farqlovchi  o‘ziga  xos  jihatlari  tahlil  qilinadi. O‘zbekiston Respublikasi Fuqarolik kodeksi va boshqa sohaviy qonunchilik hujjatlari asosida  rinoplastika  tibbiy  xizmatlarining  shartnomaviy  asosda  ko‘rsatilishi, tomonlarning  huquq  va  majburiyatlari,  shifokorlarning  axloqiy  va  huquqiy javobgarligi masalalari yoritilgan. Rinoplastika tibbiy xizmat ko‘rsatish shartnomasi oldindan  aniq  kafolatlangan  natijaga  emas,  balki  malakali  tibbiy  harakatga asoslanganligi, tibbiy sir va etik tamoyillarning o‘rni alohida ko‘rib chiqilgan. Maqola rinoplastika sohasidagi huquqiy munosabatlarni ilmiy tahlil qilish, shuningdek tibbiy amaliyotiga oid shartnomaviy yondashuvlarni chuqur o‘rganish uchun xizmat qiladi.