MAKTAB TA’LIM JARAYONLARIDA DASTURALASH TO’GARAKLARINI TASHKILLASHTIRISH - Babakulov Bekzod Mamatkulovich,; Allayorova Laylo Nodir qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur  ilmiy  maqolada  umumta’lim  maktablarida  ta’lim  jarayonining samaradorligini  oshirish,  o‘quvchilarning  mantiqiy  fikrlash,  algoritmik  tafakkur  va raqamli  kompetensiyalarini  rivojlantirishda  dasturlash  to‘garaklarini tashkillashtirishning nazariy hamda amaliy jihatlari chuqur tahlil qilinadi. Tadqiqotda dasturlash to‘garaklarini tashkil etishning pedagogik asoslari, o‘quvchilarning yosh va psixologik  xususiyatlarini  hisobga  olgan  holda  ta’lim  mazmunini  shakllantirish, innovatsion  ta’lim  texnologiyalaridan  foydalanish  imkoniyatlari  yoritilgan. Shuningdek, to‘garak mashg‘ulotlarini samarali rejalashtirish, zamonaviy dasturlash tillarini o‘qitish metodikasi hamda loyiha asosida ta’lim berishning o‘quvchilarning ijodiy  faolligi  va  mustaqil  ishlash  ko‘nikmalariga  ta’siri  o‘rganilgan.  Tadqiqot natijalari  umumta’lim  muassasalarida  dasturlash  to‘garaklarini  tizimli  joriy  etish o‘quvchilarning  axborot-kommunikatsiya  texnologiyalariga  bo‘lgan  qiziqishini oshirish  hamda  ularni  kelajak  kasbiy  faoliyatiga  tayyorlashda  muhim  omil  ekanini ko‘rsatadi.