XOR SAN’ATINING NAZARIY ASOSLARI VA TARIXIY RIVOJLANISHI.MUSIQA MAKTABLARI UCHUN AMALIY AHAMIYATI - Shohrux Yigitaliyev, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  xor  san’atining  nazariy  asoslari  va  tarixiy rivojlanish  bosqichlari  qadimgi  sivilizatsiyalardan  boshlab  antik  davr,  o‘rta  asrlar, barokko  va  romantizm  davrigacha  ilmiy  jihatdan  yoritilgan.  Xor  san’atining  diniy, ijtimoiy, estetik va tarbiyaviy funksiyalari tahlil qilinib, har bir davrning o‘ziga xos musiqiy-uslubiy  xususiyatlari  ochib  berilgan.  Shuningdek,  tarixiy  tajribaning zamonaviy  musiqa  maktablari  xor  pedagogikasidagi  amaliy  ahamiyati  asoslab berilgan. Maqola xor rahbarlari va musiqa maktablari o‘qituvchilari uchun metodik manba sifatida xizmat qiladi.