BOSHLANG‘ICH SINFLARDA RAQAMLI VOSITALARDAN FOYDALANISH - To’libayeva Janar Uralbay qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada boshlang‘ich sinflarda raqamli vositalardan foydalanishning pedagogik  asoslari,  ularning  o‘quvchilarning  kognitiv  rivojlanishi,  o‘quv motivatsiyasi, refleksiv fikrlashi va kompetensiyalarini shakllantirishdagi o‘rni ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot doirasida raqamli ta’lim muhitining nazariy modeli ishlab chiqildi hamda uning samaradorligi pedagogik kuzatuv va taqqoslash asosida baholandi.  Olingan  natijalar  raqamli  vositalardan  metodik  asoslangan,  maqsadga yo‘naltirilgan  va  me’yoriy  foydalanish  ta’lim  sifatini  oshirishini,  o‘quvchilarning mustaqil  ishlash  ko‘nikmalarini  rivojlantirishini  hamda  dars  jarayonining interaktivligini kuchaytirishini ko‘rsatdi.