GELMINTOZ KASALLIKLARNI ANIQLASHDA ZAMONAVIY DIAGNOSTIKA USULLARI - Nafasov Javohir G’ayrat o’g’li,; Abduxalilova Sabina Farrux qizi,; Matkarimova Gulnoz Maqsudjanova, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  gelmintoz  kasalliklarining  zamonaviy diagnostika  usullari,  ularning  afzalliklari  va  qo‘llanish  sohasi  chuqur  yoritilgan. An’anaviy  tashxislash  metodlarining  imkoniyatlari  va  ularning  cheklovlari  ko‘rib chiqiladi.  Molekulyar  biologiya,  immunodiagnostika,  tasviriy  va  innovatsion texnologiyalarga  asoslangan  usullar  orqali  kasallikni  erta  aniqlash  va  samarali davolash  imkoniyatlari  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  diagnostika  natijalarining parazitologik nazorat, epidemiologik monitoring va sog‘liqni saqlash strategiyasidagi o‘rni haqida fikr yuritiladi.