BOLALARDA YUQUMLI KASALLIKLARNI OLDINI OLISH - Akramova Munavvar Komiljon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Maqolada bolalarda yuqumli kasalliklarning asosiy turlari, ularni oldini olish usullari va profilaktik strategiyalar tahlil qilingan. Emlash, gigiyena qoidalari, maktab va bolalar bog‘chalari muhitini nazorat qilish va oilaviy profilaktika samaradorligi yoritilgan. Shuningdek, kompleks profilaktika yondashuvining bolalar sog‘lig‘ini yaxshilashdagi roli ilmiy asosda tushuntirilgan.