QIMMATLI QOG'OZLAR BOZORI INVESTITSION FAOLIYAT OB'EKTI SIFATIDA - Odinayev Jaxongir, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Qimmatli qog‘ozlar bozori bugungi kundagi iqtisodiy rivojlanish va moliyaviy barqarorlikning asosiy unsurlaridan biri bo‘lib, investitsion faoliyatda tobora  ko‘proq  ahamiyat  kasb  etmoqda.  Bozor  iqtisodiyoti  sharoitida  qimmatli qog‘ozlar  bozori  kapital  harakatining  samarali  vositasi  sifatida  namoyon  bo‘ladi, moliyaviy oqimlarni milliy va xorijiy investorlardan real iqtisodiyotga yo‘naltirishda muhim  rol  o‘ynaydi.  Mazkur  bozordagi  investitsiya  jarayonlari  nafaqat  yirik kompaniyalar, balki kichik va o‘rta biznes sub’ektlari, shuningdek, jismoniy shaxslar uchun ham iqtisodiy manfaatlar manbai bo‘lishi mumkin.